Hematologia

El Servei d’Hematologia del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf té la funció d’atendre les malalties i problemes relacionats amb l’especialitat, millorant la salut i la qualitat de vida dels ciutadans de les comarques de l’Alt Penedès i Garraf en les diferents àrees de treball que atenem, sempre amb la màxima eficàcia possible.

Relacions externes

El Servei d'Hematologia s'organitza en diferents àrees de treball i tenim relació amb diferents institucions i empreses externes. Coordinar l'activitat de totes elles de forma efectiva i àgil és el nostre objectiu principal.

  • Tenim una relació institucional ja molt consolidada amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO), amb el qual compartim especialistes que treballen alhora en les dues Institucions.
  • Aquest fet ens permet donar als nostres pacients la millor atenció en tots els àmbits de les neoplàsies hematològiques, leucèmies, mielomes, limfomes, displàsies i neoplàsies mieloproliferatives, així com tenir accés a medicació de difícil obtenció, serveis de trasplantament de medul·la o progenitors hematopoètics i radioteràpia d'alta tecnologia.  
  • Portem a terme l'activitat de Transfusió de Sang amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), coordinador de tota l'activitat de donació de sang a Catalunya, i de l'aplicació dels tractaments amb sang i els seus derivats, plasma, plaquetes o teixits per a trasplantaments, en totes les situacions on això resulta imprescindible.
  • En aquest context, cal remarcar que l'Hospital Comarcal de l’Alt Penedès és l’únic hospital comarcal de Catalunya que ha estat acreditat per la la Fundació CAT, que és l'organització de certificació en l'àmbit de la medicina transfusional, teràpia cel·lular i tissular, constituïda per la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia i la Sociedad Española de Transfusión Sanguínea y Terapia Celular.
  • El Consorci de Laboratori Intercomarcal (CLI-LAB) és el nostre laboratori d'Anàlisis Clíniques, que inclou àrees de Bioquímica, Hematologia, Microbiologia i Anatomia Patològica.
  • La relació amb l'Atenció Primària és primordial per a nosaltres, amb ella treballem amb la màxima proximitat per oferir la millor atenció clínica possible.
← Torna a serveis

Equip

Cap de servei a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès
Dra. Elena Revilla

Cap de servei a l'Hospital Residència Sant Camil
Dr. Antonio Asensio