Més de 200 persones participen en les IV Jornades d’Ètica de l’Alt Penedès “Dolor, patiment i felicitat. Reflexions des de la bioètica”

| CSAPG

Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la jornada i de la col·laboració amb el Festival VilaPensa.

El passat divendres dia 5 d'abril va tenir lloc la quarta edició de la Jornada d'Ètica Assistencial de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès "Dolor, patiment i felicitat. Reflexions des de la bioètica", en el marc del Festival VilaPensa. Aquest esdeveniment l'organitzen l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès juntament amb el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i la Societat Catalana de Bioètica al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.

La jornada es va iniciar amb una conferència inaugural a càrrec del Sr. Jordi Pigem, filòsof i escriptor, en la que va reflexionar sobre el dolor i les diferents maneres de sentir-lo. Va exposar diverses situacions extremes viscudes per personatges de la història, i va reflexionar sobre com vivim el dolor cadascú de nosaltres i i com el podem vincular a la felicitat.

Posteriorment, la Sra. Clara Llubià i el Sr. Josep Maria Busquets de la Societat Catalana de Bioètica van presentar el projecte "Club de Lectura, mitjançant una representació en col·laboració amb representats dels comitès d'ètica organitzadors de a jornada. Tots plegats van reflexionar al voltant del llibre "Un món feliç", d'Aldoux Huxley.

ElFestival Vilapensa, amb més de 200 assistents, es consolida com un lloc de trobada i reflexió, útil per als professionals sanitaris i socials.