Celebrem el Dia Mundial Sense Fum!

Enguany la jornada se centra en la importància de protegir els joves de la manipulació de la indústria del tabac i impulsar la prevenció del consum entre aquest col·lectiu

El proper 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Fum que s’emmarca dins de la XXI Setmana Sense Fum, impulsada pel Departament de Salut, que enguany porta per lema “Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida”.

Des de l’Organització Mundial de la Salut s’ha volgut centrar aquesta jornada en la importància de la protecció dels més joves de la manipulació de la indústria del tabac, per evitar que es converteixin en consumidors.

Des de fa dècades, les empreses venedores de tabac han fet ús de diferents estratègies per incitar als joves a consumir productes que contenen nicotina. Alguns exemples són: la introducció de gustos atractius, dissenys elegants, promoció d’alternatives a les cigarretes convencionals “menys perjudicials”, o la posada en marxa de campanyes de màrqueting indirecte a pel·lícules, sèries, etc.

Conscients d’això, l’OMS ha decidit que aquest any s’havia de donar resposta a aquestes estratègies per conscienciar a les noves generacions del perjudici que provoca el consum de tabac en la salut.

Per a més informació:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Dia-Mundial-sense-Tabac-00002

http://www.setmanasensefum.cat