L’Associació +Tu del Vendrell ha confeccionat mascaretes adaptades per a persones amb dificultats auditives per poder-les utilitzar als centres del CSAPG

Aquestes mascaretes faciliten la comunicació a les persones que han de seguir una conversa llegint els llavis

Des d’Atenció a la Ciutadania del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf es va contactar amb l’Associació +Tu del Vendrell per aconseguir mascaretes per a persones amb dificultats auditives, a petició del Servei d’Otorinolaringologia del CSAPG.

Aquestes mascaretes porten un cosit de plàstic dur transparent a la part davantera, que permet veure la boca de les persones que estan parlant. Això facilita la comunicació de les persones que han de seguir una conversa llegint els llavis.

+TU va començar a cosir mascaretes convencionals els primers dies de confinament, fins que van tenir el coneixement de què existia una iniciativa per fer mascaretes per a persones sordes. Aquesta associació les confecciona juntament amb les voluntàries del col·lectiu "Fils amb cor".

Les mascaretes s’estan elaborant principalment per a una entitat representant de les persones amb dificultats auditives d’arreu del país, tot i que també les han fet a demanda per a altres entitats, com és el cas del CSAPG.

Des del Servei d’Otorrinolaringologia del CSAPG es valora molt bé la iniciativa.