Dia Mundial de la Higiene de Mans

Enguany la pandèmia derivada de la COVID-19 ha permès visualitzar la pràctica de higiene de mans com una mesura eficaç en el control i prevenció de les infeccions

Avui 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Destaquem aquesta jornada per implicar-nos i conscienciar-nos de què un correcte rentat de mans és la base per prevenir la transmissió d'infeccions.

Aquest any 2020, la pandèmia per Coronavirus SARS-CoV-2 ha mostrat de nou, que la higiene de mans és una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de la propagació de microorganismes (virus, bacteris, fongs...), com és el COVID-19.  Tant professionals, com pacients i la societat en general, hem hagut de posar en pràctica aquesta tècnica, juntament amb altres mesures de prevenció, per limitar els contagis per coronavirus SARS-CoV-2. 

Recordem que el COVID-19, es propaga principalment per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen al parlar, amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Es pot contraure la malaltia inhalant aquestes gotetes per proximitat amb la persona infectada o tocant els objectes o superfícies on han caigut aquestes gotetes, i posteriorment tocant-se els ulls, el nas o la boca sense haver-se rentat les mans. Per aquest motiu és tan important tapar-se la boca amb mocadors d’un sol ús o amb el colze en tossir i esternudar, rentar-se les mans molt sovint, mantenir una distància de seguretat amb la resta de persones (mínim 1,5 a 2 metres) i l’ús adequat de les mascaretes.

Des del CSAPG ens sumem a la campanya “SALVEU VIDES: renteu-vos les mans” impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que enguany, coincidint amb l’any de les infermeres i les llevadores, reconeix la contribució d’aquets professionals a l’enfortiment de la qualitat dels sistemes sanitaris. 

L’Esther Moreno, infermera de control d'infecció del CSAPG, explica en aquest vídeo com realitzar una correcta higiene de mans:

https://vimeo.com/415095759

Més informació: Departament de Salut