Avui 23 d’abril, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès celebra 25 anys

Enguany, degut a l’actual situació que ha fet ajornar les activitats programades, ho celebrarem fent el que millor sabem fer: cuidar a la nostra gent

Avui 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, fa 25 anys de la posada en marxa de l’actual Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. 

Per l’ocasió, s’estaven preparant diversos actes de commemoració que s’han ajornat a causa de la pandèmia derivada del COVID-19.

Enguany, més que mai, celebrem aquesta data mantenint el compromís de servei a la població, objectiu amb el que va posar en marxa aquest centre.


Una mica d’història

Moltes persones treballadores de l’hospital, no van viure aquest esdeveniment. El 22 d’abril de l’any 1995, es va fer el trasllat dels pacients ingressats a l’antic hospital, situat al Carrer Sant Pere de Vilafranca, a l’edifici actual. En aquell moment es va posar en marxa el Servei d’Urgències i la resta de serveis necessaris per l’atenció continuada. L’endemà es va tancar definitivament l’antic hospital d’aguts, per això el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, s’ha considerat sempre l’aniversari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

L’any 1995 es va iniciar l’activitat a l’hospital únicament amb les Unitats d’Hospitalització 1, 2 i 3, el Servei d’Urgències i Consultes Externes. El centre s’ha anat creant poc a poc. A mesura que han passat els anys s’han incorporat paulatinament noves especialitats i nous serveis, com per exemple la UCSI, l’Hospital de Dia, el TAC... entre d’altres, que són fruit de les ampliacions que s’hi han fet posteriorment. 

Amb el pas del temps i les ampliacions d’espai, de la cartera de serveis i de l’equip humà, l’hospital s’ha anat transformant en el que coneixem avui en dia, sempre amb la voluntat de donar el millor servei a la població de l’Alt Penedès.

L’any passat, en aquest mateix mes d’abril, es va  iniciar una nova etapa amb la unificació amb el Consorci Sanitari del Garraf, constituint el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.


Celebració

Enguany, una comissió creada per l’ocasió, estava treballant diverses activitats, vinculades amb la població i els professionals, per commemorar aquest 25è aniversari, però l’arribada del Coronavirus-SARS-CoV-2 va aturar totes les activitats fins a temps millors, que esperem recuperar ben aviat.