El CSAPG amplia el dispositiu d’hospitalització a domicili

| CSAPG

El CSAPG amplia el dispositiu d'hospitalització a domicili amb l'objectiu de què els pacients amb criteris establerts puguin recuperar-se en el seu entorn habitual, millorant la seva comoditat.

Unitat d'Hospitalització a Domicili del CSAPG

La Unitat d'Hospitalització a Domicili del CSAPG va entrar en funcionament l'any 2023. Durant aquest primer any s'ha atès a més de 300 pacients.

L'objectiu d'aquest 2024 és incrementar l'activitat de la unitat amb la finalitat de què més usuaris tinguin accés aquest tipus d'hospitalització. Per aconseguir-ho s'ha incrementat la dotació d'infermeria que forma part d'aquest servei i s'ha ampliat el perfil de pacient que pot optar a ser hospitalitzat al seu domicili. També s'ha augmentat l'àrea d'influència a la que es dona servei tant al Penedès com al Garraf.

Quin perfil de pacient pot optar a l'hospitalització a domicili?

El pacient ha de complir una sèrie de criteris demogràfics i de salut per poder optar a l'hospitalització a domicili. Ha de ser major d'edat i viure a l'àrea d'influència a la que arriba el servei. Ha de tenir un diagnòstic establert i ha de poder estar acompanyat durant el període d'hospitalització al seu domicili.

Actualment s'atenen pacients amb patologia aguda i patologia crònica aguditzada, derivats des de l'hospital o des de l'Atenció Primària, que compleixen els criteris d'inclusió per aquest tipus d'atenció. També s'inclouen pacients amb malalties infeccioses que requereixen tractament antibiòtic endovenós de llarga durada.

En un altre moment, aquests pacients s'haurien de quedar ingressats a l'hospital només per rebre el tractament i ara poden fer-lo al seu domicili. Amb l'ampliació del servei es podran incloure pacients amb altre tipus de patologies como són postoperatoris de cirurgies generals, traumatològiques o urològiques.

Ampliació i renovació de la flota de cotxes elèctrics del CSAPG destinats a l'atenció a domicili

El CSAPG ha renovat i ampliat el parc de vehicles dels serveis d'Hospitalització a Domicili, PADES i Rehabilitació. Els serveis ja disposen de 10 cotxes híbrids amb motor de gasolina i elèctric autocarregable. S'ha apostat per vehicles híbrids per oferir un rendiment més eficient i permetre una autonomia molt més amplia que els vehicles 100% elèctrics, un factor essencial quan és necessari atendre diferents pacients en una jornada.