El CSAPG amplia la cartera de serveis posant en marxa la Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència, en col·laboració amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat

| CSAPG

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf (CSAPG) i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya posen en marxa la Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència del CSAPG. Aquest servei ha començat la seva activitat aquest passat mes de desembre i compta amb un equip encarregat de fer valoracions de discapacitat i un altre de les valoracions de dependència.

Centre d'Atenció a la Discapacitat

La valoració de la discapacitat és un servei del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que es presta a través dels Centres d'Atenció a la Discapacitat (CAD), dirigit a persones amb discapacitat i a les seves famílies, en el que es porta a terme la valoració i qualificació del grau de la discapacitat.

El CSAPG compta amb un equip valorador de la discapacitat. Aquest és multidisciplinar i està format per un metge/essa, un psicòleg/a i una treballadora social i té la finalitat de garantir la igualtat, millorar l'autonomia i qualitat de vida i afavorir la integració social de les persones valorades.

Les valoracions es realitzaran a les Consultes Externes de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, de dilluns a dijous de 15.30 hores a 21.00 hores.

Servei Valoració de la Dependència

L'equip de Valoració de la Dependència està format per dues professionals formades per realitzar aquest tipus de valoracions. Té com a objectiu fer una valoració funcional i global de la persona. La valoració consisteix en una entrevista i una visita al lloc on la persona desenvolupa les activitats de la seva vida diària. S'observa l'entorn on viu i els mitjans de suport de què disposa. Aquesta informació es reflecteix en el barem de valoració de la dependència (BVD, EVE) i en funció d'aquest, s'assigna un grau de dependència a la persona que el sol·licita.

Les valoracions es realitzaran a domicili de dilluns a divendres de 8:00 hores a 15:00 hores.

La unitat de valoració compta, a més a més, amb personal d'admissions encarregat de la gestió i organització de les valoracions.

 

Per contactar amb la unitat us podeu adreçar al telèfon 661447349 o bé als correus electrònics cad@csapg.cat per les valoracions de discapacitat o sevad(ELIMINAR)@csapg.cat per les valoracions de dependència.

La posada en marxa de la nova Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència, suposa pel CSAPG un nou pas endavant en la línia estratègica d'ampliar la seva cartera de serveis per cobrir totes les necessitats assistencials i socials de la població del Penedès, fent que aquesta no s'hagi de desplaçar a altres punts del territori.

La Dra. Olga Farré, gerent del CSAPG, es mostra molt satisfeta amb la creació d'aquesta unitat. Afirma que "la creació d'aquesta nova unitat al l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès permetrà escurçar les llistes d'espera per a aquestes valoracions. A més els pacients de la comarca del Penedès podran tenir aquest servei al seu hospital de referència i no s'hauran de desplaçar a altres territoris".

Roda de premsa de presentació de la Unitat

Avui dilluns 18 de març s'ha presentat la nova Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència del CSAPG en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació.

L'acte ha comptat amb el Sr. Jordi Cuyàs, president del CSAPG, la Dra. Olga Farré, gerent del CSAPG, la Sra. Marta Segura, directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, i el Sr. David Alquézar, delegat del Govern al Penedès. També ha comptat amb la presència de la Sra. Teresa Sabater, directora de la Regió Sanitària Penedès, la Sra. Lluïsa Nicolau, coordinadora territorial del Penedès, i les professionals dels equips de Valoració de la Discapacitat i Dependència del CSAPG.