Les farmàcies de Catalunya dispensaran productes menstruals reutilitzables de manera gratuïta a partir del dilluns 4 de març

| CSAPG

A partir del dilluns 4 de març, les farmàcies de Catalunya començaran a dispensar productes menstruals reutilitzables de manera gratuïta. Totes les persones que tinguin la menstruació podran escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses de tela.

El producte escollit es podrà recollir ensenyant un codi QR situat dins l'espai personal de l'aplicació "La Meva Salut". Aquest codi, individual i intransferible, s'activarà a partir de dilluns.

Aquesta acció es situa dins del projecte "La meva regla, les meves regles", impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes. Les farmàcies adherides al projecte estaran identificades amb un distintiu a l'entrada.

Es calcula que a Catalunya 2,5 milions de persones entre 10 i 60 anys es podran acollir a aquesta mesura, que també va adreçada a persones no binàries i homes trans que menstruïn. Si hi ha alguna persona amb la menstruació que no estigui en aquesta franja d'edat podrà fer una sol·licitud a la farmàcia.