El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf presenta el “Projecte d’hospitalització a domicili evolucionada als nous temps” al Mobile World Congress.

| CSAPG

Aquest dimecres 28 de febrer de 2024 el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha presentat el "Projecte d'hospitalització a domicili evolucionada als nous temps" a la taula 'The Role of Technology in the Healthcare Transformation Process in Catalonia' organitzada per la Unió Catalana d'Hospitals (UCH) al Moble World Congress (MWC).

El projecte està coordinat pel Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i té l'objectiu principal de dissenyar un nou model organitzatiu d'hospitalització a domicili per aplicar-lo a nivell català.

Està impulsat i finançat pel CatSalut i forma part dels projectes transformadors que potencien la innovació en el marc del SISCAT. Es va començar a treballar l'any 2022 i està previst que finalitzi a mitjans de l'any 2026.
 


Projecte d'hospitalització a domicili

El "Projecte demostratiu d'hospitalització a domicili evolucionat als nous temps" té el propòsit de transformar aquest model d'atenció al pacient, incorporant un abordatge integral de la persona atesa. És a dir, no només atenent a les seves necessitats de salut sinó també incorporant les seves necessitat socials. Per aquest motiu, el projectes inclou la incorporació de nous perfils professionals. Per crear el nou model d'atenció a domicili, es tindrà en compte l'opinió i experiència dels pacients.

La tecnologia jugarà un paper clau. S'incorporarà una plataforma de connexió entre professionals i entre professionals i pacient. Aquesta eina permetrà que tot el personal assistencial que intervingui en el procés d'hospitalització a domicili, tingui una visió única sobre l'estat del pacient, afavorint la continuïtat assistencial. També serà una eina d'informació i educació pel pacient i la seva família, en la que es podrà consultar material que els permetrà incrementar el coneixement i cura de la seva malaltia (empoderament de pacient).


Coordinació i membres del projecte

El projecte està coordinat pel Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf i dirigit per l'Àrea de Recerca, Innovació i Docència del CSAPG. Formen part del projecte 5 proveïdors més de salut: Althaia-Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Mutuam, Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, Germanes hospitalàries Benito Menni CASM de Sant Boi i la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. A més, es compta amb el suport tècnic de la Unitat de Gestió de projectes de la Unió Catalana d'Hospitals.

La Dra. Maria Gloria Torras, cap d'Innovació del CSAPG ha estat l'encarregada de fer la presentació del projecte al Mobile World Congress. Ha explicat les bases del nou model, els objectius, l'organització i l'estat de situació del projecte.

El Dr. Joan Miquel Carbonell, director de l'Àrea de Recerca, Investigació i Docència, afirma que "des del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf estem molt satisfets de l'oportunitat de coordinar aquest projecte. Suposa tot un repte. Estem segurs que contribuirà a generar valor als pacients i professional, en l'àmbit de l'atenció domiciliària".