Parlem de salut a “El Matí de Canal Blau Ràdio”. Temes d'aquest mes: l’ús prudent dels antibiòtics, les Infeccions de Transmissió Sexual i la menopausa

| Promoció de la salut

El CSAPG col·laborem amb el programa "El Matí de Canal Blau Ràdio". Cada dues setmanes, la periodista Elisabet Rovirosa realitza una entrevista a un professional de la nostra entitat per tractar en profunditat un tema de salut en concret.

Durant els mesos de novembre i desembre s'ha parlat de tres temes:

L’ús prudent dels antibiòtics

Entrevista a la Dra. Cristina Chico, metgessa del Servei de Malalties Infeccioses del CSAPG

Les infeccions provocades per bactèries son les úniques que es beneficien del tractament antibiòtic. Des del CSAPG comptem amb un programa PROA, amb l'objectiu d'incidir en tot el procés de prescripció d'antibiòtics per fer-ne un ús adequat i evitar els efectes adversos.

La Dra. Chico destaca que una infecció no sempre és sinònim d'antibiòtic i que l'automedicació sempre és un risc: "entre tots hem d'intentar optimitzar l'ús dels antibiòtics".

Enllaç a l'entrevista

Les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS)

Entrevista a la Sra. Anna Risueño, infermera de la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual-VIH (UITS-VIH) del CSAPG

Les ITS són infeccions causades per bacteris, virus o paràsits i s'encomanen a través de la via sexual (oral, vaginal o anal). Aquestes no sempre donen símptomes, per això és important fer-se revisions.

La Sra. Risueño recorda que el preservatiu és el mètode principal de prevenció de les ITS.

Enllaç a l'entrevista
 

La menopausa

Entrevista a la Dra. Anna Torres, cap de l'Àrea Materno-Infantil del CSAPG

La menopausa és una etapa que es dona aproximadament entre els 45 i 55 anys en la vida de la dona. Es produeix a causa de que els ovaris deixen de produir estrògens i progesterona.

La Dra. Torres explica que actualment hi ha tractaments per frenar o minimitzar els símptomes de la menopausa, en cas que la dona els tingui, i per això incideix en la importància de no normalitzar aquests símptomes amb l'objectiu de que la dona pugui gaudir d'una bona qualitat de vida durant aquesta etapa.

Enllaç a l'entrevista