Parlem de salut a “El Matí de Canal Blau Ràdio”: el paper dels professionals a les Residències i l’ICTUS

| Promoció de la salut

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf col·laborem de nou amb un mitjà de comunicació per parlar de temes de salut general. Aquesta vegada, professionals de l'entitat participen al programa "El Matí de Canal Blau Ràdio".

Cada dues setmanes es tractarà un tema de salut general a través d'una entrevista a professionals especialistes de la nostra entitat.

Aquest mes d'octubre hem tractat aquests dos temes:
 

Les residències: el paper dels professionals i la importància de l'acompanyament

Entrevista a la Sra. Teresa Artal, psicòloga de l'Equip d'Atenció Psicosocial del CSAPG

La Sra. Teresa Artal és psicòloga de suport dins de la residència a través d'un programa d'atenció psicosocial a persones al final de la vida i a les seves famílies. Aquest programa fa 3 anys que s'ha instaurat a les residències per iniciativa de la Fundació la Caixa.

El paper dels i les psicòlegs/ogues a les residències és molt ampli. Intervenen amb els residents, amb les seves famílies, amb els professionals i amb el voluntariat i la comunitat en general.

Enllaç a l'entrevista


L'Ictus: què és, quines són les causes i com és l'atenció a aquesta patologia al territori

Entrevista a la Dra. Esther Catena, neuròloga i adjunta a la Direcció d'Operacions Assistencials del CSAPG

L'Ictus és un accident circulatori cerebral: hi ha una part del teu cervell que deixa de rebre el reg sanguini o pateix una hemorràgia. És una patologia que comença de manera sobtada i els símptomes varien segons el territori afectat, poden anar des de problemes per parlar, debilitat en una cama o una mà, o fins i tot de mig cos...

La Dra. Catena explica que és molt important identificar ràpidament que estàs patint un Ictus per activar al sistema sanitari: "hi ha un protocol d'actuació i un circuit de funcionament per aplicar els tractaments que permeten que la mida del dany neuronal sigui menor".

Enllaç a l'entrevista

Altres entrades


Sra. Teresa Artal


Dra. Esther Catena