Mesures de prevenció establertes a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a l’Hospital Residència Sant Camil i a l’Hospital Sant Antoni Abat, davant del Coronavirus SARS-CoV-2

Comunicat del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Des que es va conèixer el primer cas de Coronavirus SARS-CoV-2, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) va editar un protocol d'actuació davant d'un cas sospitós de Coronavirus, que s'ha actualitzat de manera continuada segons les noves informacions aportades pel Ministerio de Sanidad i l'Agència Catalana de Salut Pública.

Des de l'inici, el CSAPG ha pres totes les mesures necessàries per poder atendre amb totes les garanties als pacients amb sospita de Coronavirus.

Davant de la situació en què ens trobem, el CSAPG ha establert mesures per prevenir al màxim els contagis, i poder donar el millor servei en tots els seus centres.

Mesures preses:

Activitat

Als tres hospitals del CSAPG (Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Hospital Sant Camil i Hospital Sant Antoni Abat), s’han creat dos circuits separats per atendre, per una banda als pacients d’urgències, i per l’altre, a la resta.

També s’han aïllat zones als centres, per atendre tots els pacients amb simptomatologia respiratòria.

Accés al centre

A partir d’ara només hi haurà habilitat un únic accés als hospitals, sense comptar el d’urgències, que funcionarà de forma autònoma.

Restricció de visites

No es permet l’entrada d’acompanyants ni visitants als hospitals. Només podran accedir acompanyants autoritzats segons criteris mèdics. Una d’aquestes excepcions seran les parelles de les dones que hagin donat a llum a l’hospital.

La informació a familiars es realitzarà per telèfon.

Les persones que pugui accedir a l’hospital ho faran sota les mesures de prevenció establertes en els protocols (hauran de portar mascareta).

Cal recordar que totes aquelles persones que accedeixin a l’hospital, s’hauran de rentar les mans amb aigua i sabó a l’entrada i a la sortida del centre, en qualsevol dels lavabos dels visitant.

Confort del pacient

Per facilitar l’estada dels pacients durant l’aïllament a l’hospital, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha decidit posar a disposició de tots els pacients el servei de televisió de les habitacions de forma gratuïta.

Programació de visites

Totes les visites i proves programades no urgents queden suspeses temporalment, atenent a les recomanacions de les autoritats sanitàries, excepte les intervencions urgents i l’atenció a pacients oncològics.

L’hospital contactarà amb els usuaris per informar si la visita o prova està anul·lada, per donar resultats de proves i per realitzar reprogramacions quan sigui possible.

 El Centre de Rehabilitació de Vilanova i la Geltrú també ha reduït la seva activitat atenent només als pacients urgents, com a mesura per evitar contagis.

Professionals

S’estan posant en marxa plans de desdoblament de plantilles per facilitar, en la mesura del possible, el descans i les lliurances de tot el personal. Tot i així, tots els treballadors han d'estar disponibles per incorporar-se al treball quan se'ls requereixi.

Pàrquing gratuït

Durant aquests dies, s’han obert les barreres del pàrquing de l’Hospital Residència Sant Camil i de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè els pacients puguin aparcar de forma gratuïta durant la seva estada a l’hospital.

Contacte

  • Urgències per coronavirus i sanitàries: 061
  • Consultes generals: 012
  • Emergències: 112

Recordatori de les mesures de prevenció del Departament de Salut

Per prevenir el contagi pel virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

A més dels del CSAPG ens unim al moviment #joemquedoacasa, indicant a tothom la importància de restar al domicili per aconseguir reduir el nombre de contagis.

Demanem la màxima col·laboració de la ciutadania. Gràcies.

Material divulgatiu CatSalut

El Departament de Salut posa a disposició de la ciutadania i els centres hospitalaris tot el material divulgatiu necessari sobre el Coronavirus SARS-CoV-2:

Per consultar-lo o descarregar-lo, feu click en aquest enllaç: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/divulgacio/

A més, des del CSAPG, volem agrair i reconèixer la tasca que estan realitzant totes els nostres professionals sanitaris dia a dia davant d’aquesta situació.