Gran èxit de participació en la I Jornada d’Ètica Assistencial del Garraf

La temàtica de la jornada va ser “Com afrontem la mort”

Més de 130 persones van participar ahir en la I Jornada d’Ètica Assistencial del Garraf, organitzada pels membres del Comitè d’Ètica Assistencial del Garraf, format per professionals multidisciplinars de l’Hospital Residència Sant Camil (HRSC) i l’Hospital Sant Antoni Abat (HSAA). La temàtica de la jornada va ser  “Com afrontem la mort?”.

El Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG), i la Sra. Carme Prades, supervisora de l’HRSC i presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del Garraf, van ser els encarregats d’inaugurar la jornada. Durant el discurs de benvinguda, tots dos van expressar la seva alegria per l’èxit de participació en la jornada, amb més de 130 persones inscrites.

La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Joan Canimas, doctor en filosofia i màster en bioètica i dret, que va repassar  les diferents perspectives ètiques que es poden identificar tan en la vida personal i com en la professional.

Després d’una petita pausa, es va donar pas a una taula rodona moderada pel Sr. Marc Illa, filòsof i membre del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Alt Penedès. Hi van participar: la Dra. Eloisa Álvarez, metgessa adjunta del Servei de Geriatria del CSAPG i membre CEA – Garraf, que va parlar sobre diferents dilemes ètic en l’àmbit de la geriatria; la Sra. Cruz Sánchez, psicòloga del CSAPG, amb la ponència “Reflexions d’una psicòloga entorn a la finitud i l’ètica de la compassió”; la Dra. Diana Gutierrez, metgessa de la Unitat de Cures Intensives de l’HRSC, que va aportar la seva visió vers els dilemes ètics com a metge intensivista; i la Sra. Lurdes Llorens, professora de secundària i membre CEA – Garraf, que va explicar les seves experiències sobre com afrontar la mort en l’entorn escolar.

Per tancar l’acte la Dra. Neus Salvatella, metgessa i coach, va aportar idees i conceptes sobre com afrontar la vida després d’un diagnòstic decebedor.

Aquest acte estava dirigir  a professionals de la salut, Comitès d’Ètica Assistencials i també a la ciutadania en general.

Enhorabona als organitzadors per l’èxit!