El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf participa, juntament amb altres entitats, en el projecte europeu ACTIVAGE, que promou l’envelliment actiu i saludable

També formen part d’aquesta iniciativa el Centre Tecnològic Eurecat, la Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme i l’empresa sense4Care

El  Consorci Sanitari Alt Penedès–Garraf (CSAPG) juntament amb el centre tecnològic Eurecat, la Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme i l’empresa Sense4Care, impulsen el projecte europeu ACTIVAGE, que promou l’envelliment actiu i saludable. L’objectiu d’aquest pla és donar suport i allargar la vida independent de la gent gran i dels pacients amb Parkinson en el seu entorn i a les seves llars. ACTIVAGE és un projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Projecte del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Dins d’ACTIVAGE, el CSAPG hi participa amb una iniciativa que té l’objectiu  d’estudiar el comportament de pacients d’edat avançada que viuen sols, amb la finalitat de trobar iniciatives que puguin millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Aquest projecte consisteix en la implantació d’un sistema de sensors a les llars dels 40 pacients que han estat triats per fer aquest estudi, per realitzar-ne un seguiment actiu del seu dia a dia i recollir patrons de comportament rellevants per ser analitzats.

Les dades que s’extreguin ajudaran a, en primer lloc, poder adaptar millor els tractaments a les necessitats i hàbits de les persones d’edat avançada,  i en segon lloc, per poder donar consells als cuidadors amb l’objectiu de què els pacients puguin viure amb més autonomia, i per tant, millor qualitat de vida.

L’equip de treball del CSAPG està format per la Dra. Mar Riera Pagespetit, Resident del Servei de Geriatria (àmbit Garraf), el Dr. Yuste i el Sr. Gerard Delmàs, coordinadors del projecte.