Finalitza la tercera fase de les obres de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital Sant Camil

| CSAPG

Aquest mes de maig ha finalitzat la tercera fase de les obres de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Residència Sant Camil (HRSC), que s'ha destinat a construir dos nous quiròfans que se sumen als 3 ja existents, la nova àrea de reanimació i el nou espai d'esterilització.

Com estava establert en el calendari previst, ja s'ha posat en marxa la quarta fase de l'obra, que correspon a la reforma integral dels tres quiròfans que hi havia fins ara, els vestidors de professionals, els espais destinats al descans de les persones treballadores i la zona d'entrada (accés al quiròfan, vestidors de pacients i sala d'informació als acompanyants). Està previst que aquesta fase tingui una durada de 4 mesos. Durant aquest temps, l'activitat quirúrgica es realitzarà als dos nous quiròfans inaugurats aquest mes de maig. 

Un cop completada aquesta fase, es posarà en marxa l'últim tram de l'obra, que es destinarà a  la construcció dels despatxos de treball dels professionals.

Característiques de la nova Àrea Quirúrgica

La reforma de l'Àrea Quirúrgica de l'HRSC té diversos objectius: ampliar el número de quiròfans passant de 3 a 5 per poder incrementar l'activitat quirúrgica del Consorci, millorar el confort de pacients i professionals,  modernitzar, actualitzar i adequar els espais a les necessitats actuals del servei i renovar les instal·lacions tècniques de climatització, elèctriques, comunicacions, protecció contra incendis i gasos medicinals.

Una de les principals característiques del nou espai és que els quiròfans són més amplis que els actuals. En la construcció s'han utilitzat materials de llarga durabilitat i resistents a l'ús intensiu i als agents químics. Cal destacar que, un com finalitzada l'obra els quiròfans, es dotaran amb nou equipament mèdic i incorporaran un sistema per a la integració de la imatge, que permetrà la interconnectivitat, fer videoconferències o emetre vídeos en streaming.

L'obra suposa una ampliació de més del 60% de la superfície actual de l'àrea, passant de 540 m2 a 880 m2.

Pla de remodelació i finançament del projecte

La reforma del Bloc Quirúrgic de l'HRSC està emmarcada dins del Pla de remodelació i ampliació d'infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2030, que té com a objectiu recuperar l'obsolescència històrica acumulada, ampliar i reordenar espais per adaptar-los al creixement demogràfic i a l'increment de la cartera de serveis assistencials, recerca i docència, i adaptar les infraestructures a l'eficiència energètica, de seguretat i tecnològica de tots els edificis.

El finançament del projecte sorgeix de la pluriennalitat de 42 milions d'euros destinats a realitzar diverses inversions d'ampliació i reforma dels centres CSAPG entre els anys 2023 i 2027 pactat amb el CatSalut i aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha realitzat aquests canvis i reformes en l'Àrea Quirúrgica per garantir la seguretat i l'excel·lència en l'atenció dels pacients, i perquè els  professionals treballin en un entorn més confortable i ampli.