L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès acull l’exposició “Ramona Via (1922-1992). La llevadora escriptora”

| Responsabilitat Social Corporativa

L'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (HCAP) acull l'exposició "Ramona Via (1922-1992). La llevadora escriptora". Es podrà visitar del 16 de maig al 16 de juny al passadís central de l'hospital. Aquesta exposició està emmarcada dins de la commemoració del Dia Internacional de la Llevadora (5 de maig) i del Dia Internacional de la Infermeria (12 de maig).

L'exposició compta amb set plafons en els quals es fa un recorregut per la vida personal i professional de la Sra. Ramona Via, una vilafranquina que va marxar al Prat de Llobregat, on va desenvolupar la tasca de llevadora entre 1945 i 1989. A més, també es tracta l'obra literària que va deixar publicada entre 1964 i 1989, on es destaquen el llibre "Nit de Reis. Diari d'una infermera de 14 anys", escrit a partir de l'experiència viscuda a l'hospital de Vilafranca als anys 30, i "Com neixen els catalans", un relat de les intervencions com a infermera-llevadora entre 1945 i 1972, que ha esdevingut un referent per a l'estudi de la història de la infermeria i les cures.

El proper divendres 26 de maig, a les 13 hores, s'inaugurarà l'exposició de la mà del Sr. Josep Messeguer-Carbó, professor de l'Institut Salvador Dalí i referent de l'exposició, i de la Sra. Vanessa Bermejo, subdirectora d'Infermeria del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, al passadís central de l'HCAP.