El CSAPG presenta al FEDER un projecte per millorar l’atenció sanitària de la gent gran que viu a les residències

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del pla “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica” impulsat pel Consell Comarcal del Garraf

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha presentat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) un projecte per millorar l’atenció sanitària del col·lectiu de gent gran que viu a les residències de la comarca del Garraf.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del pla “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica”, que ha impulsat el Consell Comarcal del Garraf i de la qual també formen part quatre projectes més, en els que hi participen a diferents nivells els Ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella, Neàpolis, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Ave Maria i l’Instituto de Robótica para la Dependencia.

L’objectiu final de la iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Garraf és millorar els processos de detecció precoç de la pèrdua d’autonomia funcional, diagnòstic i assistència remota. Per poder-lo dur a terme, el projecte ha estat presentat a la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El CSAPG ha decidit focalitzar aquest projecte en la millora de l’atenció sanitària de la gent gran que viu a les residències de la comarca del Garraf. Durant els últims anys s’ha constatat un increment d’ingressos d’aquest col·lectiu als serveis d’urgències dels centres del CSAPG. Les dades mostren que cada dia s’atén a una mitjana de 3 persones al dia derivades de residències.

Per poder canviar aquesta dinàmica, des del CSAPG es proposa implantar noves tecnologies dins de les residències per facilitar el diagnòstic local o remot dels residents, i ajudar als diferents equips implicats en la cura del pacient.

Neàpolis, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Ave Maria i l’Instituto de Robótica para la Dependencia també han presentat els seus projectes que es desenvolupen en la mateixa línea per assolir iniciatives relacionades amb l’envelliment actiu.

El pressupost total del pla impulsat pel Consell Comarcal del Garraf és de 1.258.593,29€, del qual el 50% seria finançat pel Fons Europeu. La Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya preveu la resolució provisional d’aquesta convocatòria el mes de maig.