La Unitat d’Endoscòpia Digestiva de l’HRSC incorpora dues noves bombes d’infusió de CO2 per a la realització de colonoscòpies

Aquests nous aparells permetran realitzar la colonoscòpia amb menys molèsties pel pacient i facilitaran una recuperació més ràpida

La Unitat d’Endoscòpia Digestiva de l’Hospital Residència Sant Camil arrenca el 2020 adquirint dues bombes d’infusió de CO2 per a la realització de colonoscòpies. La incorporació d’aquests aparells suposen un important avenç pel Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, situant-lo, en aquest àmbit, al nivell dels hospitals capdavanters.

Fins ara, el CSAPG disposava de bombes d’infusió d’aire ambiental, que provocaven acumulació d’aire dins el budell al finalitzar la colonoscòpia. Aquest fet ocasionava un important malestar abdominal al pacient fins que eliminava l’aire, retrassant la seva recuperació i l’alta.

El CO2 aporta dos beneficis destacables en la realització d’aquesta prova. Per una banda es tracta d’un gas que es difon ràpidament a la sang i s’elimina per la respiració, aquest fet comporta que, al finalitzar una colonoscòpia, la distensió abdominal (panxa inflada) baixi molt ràpidament. D’aquesta manera, el pacient no té tantes molèsties i es recupera més ràpid. En segon lloc, la insuflació d’aquest gas dins del colon també assegura una adequada distensió de la paret per poder identificar correctament les lesions.