El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Manel Balcells, visita l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

| CSAPG

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Honorable Senyor Manel Balcells, va visitar ahir el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. La trobada es va dur a terme a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

El conseller de Salut va estar acompanyat per l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, la Secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral, el president del CSAPG, Jordi Cuyàs, i el gerent del CSAPG, Josep Lluís Ibáñez.

L'Hble. Sr. Manel Balcells va poder conèixer de primera mà la situació dels centres del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i va informar de les properes inversions. També es va reunir amb professionals del CSAPG, on van poder conversar sobre el pla de remodelació dels centres de l'entitat, els projectes assistencials que duen a terme i els reptes del sistema sanitari públic. En aquest sentit, el conseller ha manifestat que "Estic content i satisfet de veure l'empenta, l'ambició, les ganes i la capacitat dels professionals per atendre i ajudar la ciutadania des del territori."
 

Obres d'ampliació i remodelació

El Departament de Salut destinarà 48 milions d'euros en les obres d'ampliació i remodelació dels tres hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf: l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, l'Hospital Residència Sant Camil i l'Hospital Sant Antoni Abat.

Les inversions previstes es duran a terme entre els anys 2023 i 2027 i permetran augmentar la capacitat dels centres, ampliar la cartera de serveis i modernitzar les instal·lacions per fer-les més funcionals i eficients, amb l'objectiu de millorar l'atenció a la ciutadania del territori.
 

Inici de les obres del nou edifici de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

L'Hble Sr. Manel Balcells i la resta d'autoritats van conèixer el solar on s'iniciarà una de les actuacions previstes, la construcció d'un edifici de 1.700 m2 annex a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, que acollirà un centre de Diàlisi i una àrea destinada a Docència, Formació i Recerca.

La posada en marxa del nou centre de Diàlisi, que disposarà de 30 places, suposarà el desdoblament del centre de Diàlisi de l'Hospital Sant Antoni Abat, que presta actualment el servei per a tota la població del sector sanitari Alt Penedès i Garraf. Això permetrà donar un servei més pròxim a la població de l'Alt Penedès, evitant milers de desplaçaments a l'any. Aquesta millora es suma a la instal·lació, duta a terme l'any passat, d'un nou equip de Ressonància Magnètica a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, la qual ha permès realitzar estudis radiològics al territori, sense necessitat de realitzar desplaçaments a l'Hospital Sant Camil.

El pressupost total d'aquesta obra s'estima en més de 5 milions d'euros i els treballs començaran abans de l'estiu, donat que ja s'ha acabat el període de licitació i s'ha iniciat el procés d'adjudicació.

A l'HCAP també s'ampliarà l'Àrea de Rehabilitació i es crearà un nou espai per l'Àrea d'Endoscòpies.
 

Ampliacions i reformes a l'Hospital Residència Sant Camil i a l'Hospital Sant Antoni Abat

Pel que fa als altres dos hospitals del Consorci, a l'Hospital Residència Sant Camil s'ampliarà el nombre de llits a les àrees d'Hospitalització i de Crítics, inclosa l'UCI, l'Hospital de Dia i l'atenció intermèdia. També es preveu incrementar la capacitat de les Urgències, el Bloc Obstètric, les Consultes Externes i els gabinets d'exploracions complementàries. El pla de remodelació d'aquest centre també inclou les obres que ja s'estan executant al Bloc Quirúrgic, amb l'objectiu d'ampliar el nombre de quiròfans dels tres actuals a cinc.

Per últim, a l'Hospital Sant Antoni Abat es realitzarà una reforma integral, remodelant el Bloc Quirúrgic, l'Àrea d'Urgències, la Unitat de Diàlisi i totes les unitats de l'Àrea Sociosanitària.