Una bona alimentació és un dels punts claus en la prevenció contra el càncer

| Promoció de la salut

En el marc del programa Cuida't i amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, aquest mes de febrer estem oferint informació d'interès en relació a la prevenció contra el càncer.

Un dels punts clau en la prevenció d'aquesta malaltia és tenir una bona alimentació: equilibrada i saludable. Per aconseguir-ho és important planificar-la en base al consum dels següents grups d'aliments (en persona adulta i sana):

Des de la Unitat de Nutrició del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf s'han dissenyat dos menús saludables setmanals, un d'ells un menú de carmanyola, que es poden prendre d'exemple per seguir una dieta equilibrada.

Estan disponibles per descarregar:

Menú setmanal

Menú de carmanyola

Una de les tècniques culinàries que s'utilitza per fer menús setmanals és el batch cooking. Consisteix en cuinar en un dia diferents plats per no haver-ho de fer durant la setmana.

Per dur a terme aquesta tècnica de manera eficient, la Unitat de Nutrició dona 12 consells: