El Servei de COT del CSAPG incorpora noves tècniques quirúrgiques a la seva cartera de serveis

| CSAPG

La Unitat de Raquis del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del CSAPG ha incorporat noves tècniques quirúrgiques a la seva cartera de serveis, amb l'objectiu de què els pacients es puguin operar en el territori de patologies que abans requerien més dies d'ingrés i eren més invasives.
 

Tècnica pionera per operar hèrnies discals

La Unitat de Raquis del CSAPG ha incorporat la discectomia lumbar endoscòpica com a nova tècnica mínimament invasiva per operar hèrnies discals. Fins ara, aquestes intervencions es realitzaven mitjançant una incisió de quatre centímetres o més i ara només es realitza una petita obertura de 8 mm.

El fet de realitzar una incisió tan petita, comporta diversos beneficis pel pacient. En primer lloc la intervenció és més ràpida i menys dolorosa. En segon lloc, com que la ferida està menys temps oberta hi ha menys risc d'infecció. I per últim, la durada de l'ingrés és menor, ja que els pacients poden marxar a casa el mateix dia de l'operació (abans estaven entre 24 i 48 hores en observació), contribuint a una millor i més ràpida recuperació postoperatòria.

Es tracta d'una tècnica pionera que es realitza en pocs centres públics de Catalunya, un d'ells el CSAPG. Per poder utilitzar la maquinària especialitzada per realitzar aquest tipus d'operació, l'equip de la Unitat de Raquis del CSAPG va dur a terme una formació a Alemanya.

Els pacients de l'Alt Penedès i del Garraf que s'hagin d'operar d'una hèrnia discal, podran ser operats amb aquesta tècnica a partir d'ara. De moment s'han realitzat 12 intervencions, i està previst que aquest any s'operin entre 40 i 60 pacients.
 

Altres novetats en la cartera de serveis de COT del CSAPG

La Unitat de Raquis del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica del CSAPG compta amb una llarga trajectòria i experiència en altres tècniques innovadores. En els últims anys han incorporat noves tècniques per operar diverses patologies com són l'artrodesis percutània de columna lumbar, les intervencions de patologia cervical i les vertebroplàsties (tècnica que es realitza per augmentar la mida de les vèrtebres). Al igual que la discectomia lumbar endoscòpica, aquestes noves tècniques també afavoreixen a la seguretat del pacient i a la seva ràpida recuperació.

Al llarg de 2021, la Unitat de Raquis del CSAPG ha operat més de 100 pacients amb patologies d'esquena.