La Dra. Alicia Gargantilla viatja amb el dispositiu START per prestar atenció sanitària urgent a les persones ferides en el terratrèmol succeït a Turquia i Síria

| CSAPG

La Dra. Alicia Gargantilla, metgessa del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, viatja amb el dispositiu START per prestar atenció sanitària urgent a les persones ferides en el terratrèmol succeït la matinada d'aquest dilluns a Turquia i Síria.

El dispositiu START (Equip Tècnic Espanyol d'Ajuda i Resposta a Emergències), posat en marxa per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID), permet muntar un hospital de campanya, amb capacitat quirúrgica i d'hospitalització, en menys de 72 hores en països que es trobin en emergència humanitària.

L'equip està format per més de 300 persones. Cada rotació, que és de 15 dies en 15 dies, està formada per un equip hospitalari complert, amb personal mèdic i d'infermeria del sistema nacional de salut espanyol, i per logistes, bombers, tècnics d'electricitat, experts en aigua i sanejament, entre d'altres.

La Dra. Gargantilla va entrar a l'equip l'any 2017 després de presentar-se a una convocatòria nacional per tots els serveis hospitalaris, i aquesta serà la primera vegada que actua amb l'equip en un país en emergència humanitària.