Conèixer l’ofici per millorar l’orientació professional en els centres educatius

| CSAPG

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf participem en el projecte Xcelence-Escoles que Inspiren, impulsat per la Fundació Bertelsmann. Aquest projecte té l'objectiu de millorar l'orientació professional que reben els/les joves i ja està en funcionament en tots els centres de secundària de Vilafranca del Penedès.

Un dels pilars del projecte és la connexió entre l'escola i l'empresa, per això, s'organitzen activitats d'orientació, com les visites escolars i les xerrades de professionals, amb l'objectiu que els estudiants puguin prendre decisions amb criteri sobre el seu futur professional.

Ahir al CSAPG es va posar en marxa el primer cicle de xerrades de professionals als alumnes de l'escola Vedruna de Vilafranca del Penedès. Durant les properes setmanes visitaran l'hospital 8 escoles més.

Durant la trobada, 9 professionals de l'entitat van explicar la seva professió, com és el seu dia a dia, quins coneixements són necessaris per realitzar la seva feina, així com la seva trajectòria acadèmica i formativa i altres experiències que poguessin ser rellevants per al procés d'orientació.

Van participar una tècnica auxiliar en cures d'Infermeria, una Infermera, un tècnic de Radiologia, una tècnica de Laboratori, una tècnica d'Ambulàncies, una Administrativa, un Fisioterapeuta, una Treballadora Social i un Metge.