Els pacients d’Hospital de Dia i la Unitat de Psicogeriatria de l’Hospital Sant Antoni Abat participen en el taller “EN MI MAJOR”

| CSAPG

Els pacients de l'Hospital de Dia i la Unitat de Psicogeriatria de l'Hospital Sant Antoni Abat han participat en el taller de musicoteràpia "En mi major", celebrat els dies 2 i 9 de desembre de 2022. Es tracta d'una activitat que es troba dins del programa 'CulturaMent', impulsat per l'Ajuntament de de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu del taller ha estat utilitzar la música per activar la memòria i evocar records. A través de la proposta de diverses activitats musicals, aquesta activitat també ha servit als participants per relaxar-se, tenir experiències gratificants i estimulació sensorial, practicar l'atenció i la interacció, treballar aspectes psicomotrius i l'orientació espacial i promoure l'activació física i l'expressió d'emocions.

"En mi major" no només treballa la memòria sinó que, al ser una activitat grupal, contribueix a prevenir situacions d'aïllament i millorar la comunicació social.

Segons Xavier Martínez, percussionista i musicoterapeuta de @pulsasons i encarregat de preparar aquest taller, "les sessions de musicoteràpia contribueixen en la millora de la qualitat de vida de les persones amb malalties".
 

'CulturaMent' 

'CulturaMent' és un programa dirigit als col·lectius de persones afectades pel deterior cognitiu i demència, als seus familiars i els treballadors/es que els atenen i cuiden. Es pretén apropar la cultura a aquests col·lectius, fent-los partícips i enriquint-los. A més també té l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania.

Els pacients de l'Hospital de Dia i la Unitat de Psicogeriatria de l'Hospital Sant Antoni Abat ja van participar el passat 17 de novembre en el taller GUARDAR LA VIDA. Pinzellades de memòria" que es troba dins d'aquest programa.