El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf renova la imatge de l’Àrea de Parts de l’Hospital Residència Sant Camil

CSAPG

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha renovat

la imatge de l'Àrea de Parts de l'Hospital Residència Sant Camil (HRSC) amb l'objectiu de crear un espai més agradable, amable i càlid per a les pacients, familiars i professionals de l'entitat.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins del projecte d'humanització de l'experiència del pacient als nostres centres. Ja fa temps que l'àrea de parts treballa en aquesta línia, que té com a objectiu fer del part una experiència 360 en el que la dona pugui tenir el part que desitja i que ho faci en un entorn amable. I és que la renovació de imatge l'Àrea de Parts, se suma a altres accions que ja s'han dut a terme en aquest servei com la incorporació de teles i pilotes a les sales de dilatació, l'aromateràpia, la impressió de la placenta perquè les famílies guardin un record d'un moment molt important, entre d'altres.

La renovació de la imatge s'ha basat en la decoració de les parets, de l'entrada i els espais comuns, així com de les sales de dilatació. La intenció és oferir un entorn selvàtic, ja que el moment del part refereix conceptes relatius a la natura, la força i el cicle vital.

Tots els dissenys segueixen la mateixa línia estètica que es va implantar en el sistema de senyalització de l'hospital: colors vius i formes simples i lineals. A més, el material utilitzat és pot netejar de forma fàcil, pel que és apte per col·locar en aquest tipus de zones que estan contínuament sotmeses a l'aplicació de productes de neteja.

Aquest projecte ha estat impulsat pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia conjuntament amb el Departament d'Innovació, el Departament d'Infraestructures i Serveis Generals i el Departament de Comunicació del CSAPG. La renovació de la imatge de l'Àrea s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l'empresa J.S.V. Logistic. La creativitat ha anat a càrrec de Chispum, l'empresa que va dissenyar la senyalització del centre.

Entrada i espais comuns

L'entrada i els espais comuns de l'Àrea estan decorats amb uns vinils que contenen estampats de fulles i flors de colors que ocupen tota la paret.

El fons dels vinils són el mar i la muntanya, de colors blau i verd respectivament, seguint la línia de la imatge corporativa del CSAPG.

   

Sales de dilatació

Cada sala de dilatació és d'un color: verd, rosa i groc. La idea d'identificar cadascuna amb un color diferent és perquè cada usuària pugui viure el seu part d'una manera més especial.

A més, s'ha volgut donar un toc de calidesa amb la incorporació de fusta a les portes i a les taules que es troben dins de cada habitació.

Està previst que al llarg del 2023 es realitzi la renovació de la imatge de l'Àrea de Parts de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.