Pacients d’Hospital de Dia i de la Unitat de Psicogeriatria de l’Hospital Sant Antoni Abat participen en el taller “GUARDAR LA VIDA. Pinzellades de memòria”

CSAPG

Avui 17 de novembre de 2022 els pacients de l'Hospital de Dia i de la Unitat de Psicogeriatria de l'Hospital Sant Antoni Abat participen en el taller "GUARDAR LA VIDA. Pinzellades de memòria". Es tracta d'una activitat que es troba dins del programa 'CulturaMent', impulsat per l'Ajuntament de de Vilanova i la Geltrú.

L'activitat té com a objectiu treballar amb la memòria biogràfica de cada participant, donant lloc i valor a tot allò que encara recorden, dignificar tot aquest material i poder compartir-lo. Durant l'activitat, els participants han pintat una caixa en la que podran guardar aquells objectes que per ells és important preservar. Aquest taller s'ha realitzat utilitzant pintura, ja que l'ús d'aquest material afavoreix la memòria emocional, per passar després a traduir-la en paraules.

Taller a càrrec de la Míriam i el Víctor del Taller dels Sentits (Vilanova i la Geltrú).

'CulturaMent' és un programa dirigit als col·lectius de persones afectades pel deterior cognitiu i demència, als seus familiars i els treballadors/es que els atenen i cuiden. Es pretén apropar la cultura a aquests col·lectius, fent-los partícips i enriquint-los. A més també té l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania.

Està previst que els dies 2 i 9 de desembre aquests pacients participin en un segon taller anomenat 'EN MI MAJOR', on la música servirà per treballar de nou amb els records dels participants.

Altres entrades

L’activitat es troba dins del programa 'CulturaMent', impulsat per l'Ajuntament de de Vilanova i la Geltrú.