Es consolida el projecte d’Humanització de la UCI de l’Hospital Sant Camil

Promou que els pacients ingressats puguin rebre visites sense restriccions horàries

La Comissió d’Humanització del l’Hospital Residència Sant Camil (HRSC) consolida el projecte d’Humanització de la Unitat de Cures Intensives (UCI), que té com a objectiu promoure que els pacients ingressats en aquest servei puguin rebre visites dels seus familiars les 24 hores del dia, sempre que sigui possible.

Segons la Dra. Olga Farré, cap de Servei de la UCI i Urgències de l’àmbit Garraf, explica que“el projecte es va iniciar fa dos anys. Al mes de desembre de 2018 es va posar en marxa una prova pilot i va tenir molt bona acollida per part dels pacients, familiars i professionals.  A partir d’aquell moment es va decidir aplicar sempre aquest nou criteri. La veritat, millor no ens podria anar”.

El Francesc Gómez, infermer i responsable de la Comissió d’Humanització, afirma que “El fet de què el pacient pugui estar sempre amb la seva família fa que se senti més segur i menys angoixat. A nosaltres, els professionals, ens dona la seguretat de què estan ben acompanyats i ben atesos, i alhora ens dóna més llibertat poder atendre altres pacients més urgents.”

De cara al proper any es posarà en marxa la segona fase d’aquest projecte, que facilitarà que els pacients se sentin més còmodes traient-los a l’aire lliure o donant-los la possibilitat de què rebin la visita de  les seves mascotes en un espai condicionat per fer-ho. La Dra. Farré afirma que, “aquest és el nostre repte per l’any 2020. De manera planificada, volem fer sortides al carrer per veure les vinyes o gaudir del sol. A més facilitarem que els familiars puguin portar animals de companyia en espais adequats perquè es pugui fer aquesta trobada”.

Aquest projecte va ser impulsat pel Departament de Salut l’any passat, i l’Hospital Sant Camil va ser el primer hospital comarcal en implantar la iniciativa. Aquest fet ha comportat que siguem referents per altres hospitals en aquest projecte.

Podeu veure l’entrevista que va fer el Canal Blau a la Dra. Olga Farré i a l’infermer Francesc Gómez explicant el projecte fent clic en aquest enllaç.