Què creus que és imprescindible per tenir una bona mort?

| CSAPG

Amb motiu del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives que se celebra demà, 8 d'octubre, l'Equip d'Atenció Psicosocial (EAPS) del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha volgut plantejar una pregunta als nostres professionals: Què creus que és imprescindible per tenir una bona mort?

Aquí us deixem algunes de les respostes que ens han donat:

Dia Mundial de les Cures Pal·liatives

Segons el Departament de Salut, l'objectiu d'aquesta jornada, organitzada pel comitè de l'Aliança Mundial de Cures Pal·liatives, és donar suport a les cures pal·liatives arreu del món, amb la finalitat d'augmentar la conscienciació i la comprensió de les necessitats de les persones que viuen amb una malaltia que els limita la vida i de les seves famílies.

El lema triat aquest any, "Guarint cors i comunitats", vol dirigir l'atenció al fet que l'experiència amb el dolor i la necessitat de curar uneixen totes les persones arreu del món. Els esdeveniments globals, com ara la pandèmia de la COVID-19 o els conflictes bèl·lics, han provocat la mort de moltes persones i el patiment del seu entorn proper. En aquest sentit, fomentar una experiència de dol saludable és essencial per a la resiliència, la creació de benestar i la millora de les desigualtats sanitàries en les comunitats.

Les cures pal·liatives ofereixen una atenció de qualitat que permet una vida i una mort dignes, i proporcionen als pacients i a les seves famílies el suport físic, social, emocional i espiritual necessari perquè els darrers dies de vida puguin transcórrer de la millor manera possible, sigui a casa o en un centre sanitari.