Dos projectes d’investigació del CSAPG, premiats en la 3a edició del Premi Dr. Josep Antoni Grífols i Roig 2022

| Recerca

El passat 29 de setembre va tenir lloc l'Acte de la Professió Mèdica del Garraf, organitzat per la Junta Comarcal del Garraf del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). Aquesta jornada va ser un punt de trobada per tots els professionals de la salut que viuen i/o treballen a la comarca.

Durant l'acte, es va fer el lliurament de la 3a edició del Premi Dr. Josep Antoni Grífols i Roig 2022, en el que van resultar guanyadors dos projectes d'investigació del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf:
 

Premi en la categoria d'atenció hospitalària pel treball Test de Olfato UPSIT® & Encefalopatía hepática encubierta (Covert Hepatic Encephalopathy).

Investigadores principals:

  • Dra. Sonia Albertos, cap de servei de Digestologia al CSAPG (Àmbit Garraf)
  • Dra. Marta Arroyo, metgessa especialista en Geriatria

Es tracta d'un estudi pilot realitzat en 17 pacients amb cirrosi de diverses causes. Els resultats mostren que el test UPSIT, que és un test d'olfacte i només s'utilitza per això, es pot utilitzar també per l'encefalopatia hepàtica mínima. El test UPSIT és més fàcil i ràpid que el test de PHES. Aquest és un estudi fet amb pocs pacients però es vol ampliar la mostra i utilitzar altres tipus de test d'olfacte existents al mercat.  
 

Accèsit en la categoria d'atenció sociosanitària pel treball Percepción por los profesionales sanitarios de las barandillas como medida de sujeción física.

Investigador principal:

  • Dr. Oscar Macho, metge especialista en Geriatria al CSAPG

Les baranes són una de les eines més utilitzades durant l'hospitalització per evitar caigudes. Aquest estudi pretén realitzar un anàlisi de l'ús de les baranes durant l'hospitalització, quines són les característiques associades al seu ús, així com el seu grau d'acceptació o rebuig.

Altres entrades

Dr. Oscar Macho


Dra. Sonia Albertos i Dra. Marta Arroyo