Avui és el Dia Mundial de la Fisioteràpia!

| CSAPG

Avui, 8 de setembre, celebrem el Dia Mundial de la Fisioteràpia.

Des del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf volem aprofitar aquest dia per donar les gràcies a tots/es els/les fisioterapeutes que treballen als nostres centres per la tasca essencial que realitzen diàriament ajudant a millorar la salut i el benestar dels pacients.

Al CSAPG comptem amb professionals fisioterapeutes a tots els centres: a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, l'Hospital Residència Sant Camil, l'Hospital Sant Antoni Abat i al Centre de Rehabilitació.

Som un equip multidisciplinar, on treballem conjuntament fisioterapeutes, metges rehabilitadors, logopedes i terapeutes ocupacionals.
 

Desmentim falsos mites sobre la fisioteràpia

Els fisioterapeutes només fan massatges. FALS

La fisioteràpia es composa d'un conjunt de tècniques que busquen millorar la salut física del pacient, i aquestes tècniques poden ser diverses, segons les necessitats de cadascú. Poden ser tècniques manuals, com els massatges, però també fan ús d'electroestimulació, ultrasons o punció seca, entre d'altres.

Els tractaments només són efectius si fan mal. FALS

Les teràpies que utilitza el fisioterapeuta no tenen perquè ser doloroses ja que el seu objectiu és eradicar aquest dolor. Sí que és freqüent notar una certa molèstia quan les articulacions estan massa rígides o els músculs agarrotats, per això és important notificar-ho al professional que ens estigui tractant perquè redueixi la intensitat.

La fisioteràpia només tracta lesions. FALS

Cada vegada són més les especialitats que treballen conjuntament amb fisioterapeutes (neurologia, pediatria, cardiologia, obstetrícia...) per posar en moviment certes articulacions i músculs que, ben exercitats, milloren els resultats de molts tractaments. 

La fisioteràpia està dirigida únicament a esportistes. FALS

En l'àmbit esportiu és imprescindible que es compti amb un fisioterapeuta, però també és cert que tothom, en major o menor mesura, exercita el seu cos durant les activitats de la vida diària i això pot provocar lesions (males postures, moviments bruscs, esforços...). A més, són molts també els pacients que van al fisioterapeuta per a la recuperació de després d'una cirurgia i per entrenar el sòl pelvià en sessions d'atenció prenatal.

Altres entrades

Quines especialitats treballem al CSAPG?

 • Aparell locomotor (traumatologia i reumatologia), amb referents de raquis, extremitat superior i extremitat inferior
 • Aparell cardio-respiratori
 • Uroginecoloproctologia
 • Fisioteràpia esportiva
 • Fisioteràpia neurològica
 • Fisioteràpia pediátrica
 • Accidents de trànsit

Tanmateix, també comptem amb professionals de fisioteràpia referents en altres àmbits i tècniques:

 • Amputats
 • Limfedemes 
 • ATM (articulació temporomandibular)
 • Ones de xoc

L'atenció en fisioteràpia es realitza tant a nivell hospitalari, ambulatori o domiciliari.

L'activitat docent també forma part de feina del personal de fisioteràpia, tant a nivell d'estudiants de grau en pràctiques com a nivell intern, oferint formació en col·laboració amb el Servei de Prevenció i Riscos Laborals.