Avui es celebra el Dia Internacional de l’Obstetrícia!

| CSAPG

Avui, 31 d'agost, es celebra el Dia Internacional de l'Obstetrícia. El principal objectiu de l'Àrea d'Atenció al Part del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf és oferir a cada família una atenció personalitzada i un part respectat, en el que cadascú tingui l'oportunitat de decidir com vol donar a llum.

Aprofitem la commemoració d'aquest dia per donar a conèixer com funciona el servei i tot el que oferim.
 

Atenció al procés d'embaràs

 • Embarassos de risc: comptem amb una consulta d'Alt Risc Obstètric on seràs atesa per ginecòlegs/ogues formats i actualitzats en Patologia Obstètrica, en cas que el teu embaràs presenti algun factor de risc que requereixi una valoració per part de l'especialista.
   
 • Diagnòstic prenatal: el diagnòstic precoç és bàsic per poder donar la informació adient perquè, en cas que hi hagi alguna anomalia, la mare pugui decidir sobre l'evolució del seu embaràs. 
   
 • Ecocardiografia: aquesta prova es pot fer als nostres centres i dona informació sobre el funcionament del cor del fetus.
   
 • Visites de llevadora: si tens previst donar a llum als nostres centres, a la setmana 36 tindràs una visita amb la llevadora. Aquesta visita servirà per fer un repàs del seguiment de l'embaràs, presentar el teu pla de part i aclarir qualsevol dubte. A més, se't convidarà a les xerrades de part respectat i lactància materna i et programaran les últimes visites.
   

El part

El nostre equip de professionals, alhora que vetlla per la teva seguretat i la del teu nadó, treballa en una línia d'assistència al part humanitzat, cuidant la teva intimitat i fent que et sentis escoltada, acompanyada i respectada.

T'oferim mesures de confort i/o elements que poden afavorir el teu part, com poden ser el treball amb fulards, l'esferodinàmia, la música, la graduació de la llum, els miralls, l'aromateràpia, la presència de la parella o acompanyant en les cesàries no urgents, la impressió de placenta, entre d'altres.
 

El post-part

 • Habitacions individuals: cada família és única i necessita el seu espai, per això les mares que donen a llum als nostres centres estaran en habitacions individuals.
   
 • Bressols de collit: comptem amb bressols de collit per facilitar l'estància de la mare i el nadó.
   
 • Visites pediàtriques dins l'habitació: la visita del pediatra al nadó, les exploracions o controls es fan en presència dels pares a l'habitació.
   
 • Suport a la lactància: comptem amb un grup de professionals formats i acreditats en lactància materna que us poden donar suport i assessorar des del primer dia.
   

Els hospitals del CSAPG seguim treballant per acreditar-nos com a Hospital IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància). Aquest certificat posa en valor aquells hospitals i centres de salut que compten amb bones pràctiques en l'atenció materno-infantil.
 

Gràcies per confiar en nosaltres!

Altres entrades

Atenció al procés d’embaràs

Cesàries amb acompanyant
 

Bressols de collit
 

Treball amb fulards

Aromateràpia i impressió de placenta

Visites pediàtriques dins l’habitació
 

Xerrades de lactància i part respectat

Enllaços relacionats