El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf instal·lem bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó

| CSAPG

Al Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf hem instal·lat bressols per facilitar el collit entre la mare i el nadó. A partir d'ara, les mares que donin a llum a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès o a l'Hospital Residència Sant Camil podran gaudir de fer collit durant la seva estada al centre.

L'objectiu d'aquesta adquisició és millorar l'estada tant de les mares com dels recents nascuts.

Quins beneficis aporta el collit?

  • Facilita el pell amb pell

Permet que el nadó estigui al costat de la mare i pugui agafar-lo més fàcilment. El contacte pell amb pell afavoreix el benestar físic i mental del nadó i reforça el vincle afectiu amb la mare.

  • Facilita l'adaptació dels nadons a la vida extrauterina

El fet d'estar més a prop de la mare i poder-la olorar, escoltar i tocar fa que els nadons es relaxin i plorin menys. Alhora, permet la regulació de la temperatura corporal del nadó i ajuda a la mare a estar més tranquil·la i a aconseguir una millor adaptació de l'un amb l'altre.

  • Afavoreix la lactància materna

A l'estar el nadó al costat de la mare, es minimitzen les dificultats de les primeres hores en el procés de lactància materna, ja que podrà oferir-li el pit a demanda sense haver-se d'aixecar a agafar-lo. Per tant, també pot beneficiar als nostres centres en tenir taxes d'alletament matern més altes.

  • En les cesàries, facilita l'autonomia de la mare

Els bressols de collit permeten que la mare no s'hagi de moure tant per poder atendre al seu nadó.


En tots els casos, sempre trobaran en els professionals del CSAPG l'ajuda necessària perquè aquesta relació mare-nadó sigui la més natural possible.