Inaugurem les exposicions “L’aigua, font de vida” i “El món en femení” al passadís central de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

| Responsabilitat Social Corporativa

Aquest dilluns 4 de juliol de 2022 el Consorci Sanitari Al Penedès-Garraf (CSAPG) ha celebrat l'acte d'inauguració de les exposicions "L'aigua, font de vida" i "El món en femení" a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (HCAP). Aquesta mostra està impulsada per la delegació Baix Llobregat, Penedès i Garraf de Mans Unides, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

L'acte va comptar amb la presència de la Sra. Montse Arroyo, regidora de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilafranca, la Sra. Teresa Gisbert, delegada de Mans Unides, el Sr. Jordi Cuyàs, president del CSAPG,la Sra. Mercè Font, directora d'Atenció a la Ciutadania, Admissions, Treball Social i RSC del CSAPG i  la Sra. Verònica Romero, cap de Treball Social i RSC del CSAPG.

Aquesta exposició es podrà veure al llarg de dues setmanes al passadís central de l'HCAP.
 

L'aigua, font de vida
 

A través d'aquesta exposició, Mans Unides vol sensibilitzar sobre la importància de la disponibilitat i l'accés a l'aigua neta i sana per part de tota la població mundial.  A través de diversos plafons expliquen la situació actual de l'aigua i el seu consum.

L'exposició té l'objectiu de mostrar que actualment s'han multiplicat les necessitats d'aigua potable al món degut a l'augment exponencial de població, i que el canvi climàtic i la contaminació del medi ambient estan condicionant seriosament la disponibilitat d'aquest element tan necessari per a l'ésser humà.

El món en femení

"El món en femení" és una reivindicació dels drets de les dones. Es tracta d'una exposició que explica diferents projectes de salut, integració social i educació impulsats per Mans Unides, en els que les protagonistes són les dones. A través de diferents fotografies es dóna visibilitat a dones que s'esforcen per tirar endavant en un món que sovint els és desfavorable.
 

Pel CSAPG és important acollir aquestes exposicions ja que les temàtiques van en relació amb algunes de les línies de treball i valors de l'entitat,  com són treballar per aconseguir l'eficiència i la transformació energètica i ecològica dels seus centres i vetllar per la igualtat d'oportunitats en la nostra societat.

Aquest acte suposa també, la reobertura de l'espai d'exposicions de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, després d'haver estat inactiu des de l'inici de la pandèmia per covid-19.