Primera trobada del Club de lectura bioètica per a professionals sanitaris a l'Hospital Comarcal Alt Penedès

La propera sessió serà el 14 de de novembre, i abordarà el llibre «Sis nits d'agost», de Jordi Lara

La primera sessió del Club de lectura bioètica, dirigida a professionals sanitaris, es va dur a terme el passat dijous 17 d'octubre a la biblioteca de l'Hospital Comarcal Alt Penedès. Es va presentar el projecte i es va abordar la primera lectura programada: "El pavelló número 6" d'Anton Txèkhov. La sessió va ser conduïda per la M. José Garcia i la Diana Escolà.

Aquest llibre relata la vida en un hospital psiquiàtric d’una província russa a finals del segle XIX. El sistema és corrupte i les condicions en què viuen i el tracte es deplorable. Els protagonistes són un metge, que valora molt la intel·ligència però a qui li falta caràcter per canviar les coses, i un pacient, culte i instruït. A partir de les converses que mantenen els dos protagonistes s'aborden temes com la filosofia, la religió, el concepte de vida, de dolor…entre d’altres.

Per participar en aquesta trobada s'havia de llegir prèviament el llibre. Per facilitar la discussió es va donar a tots els assistents una fitxa amb una breu biografia de l'autor, context historicosociocultural, acompanyat d'algunes reflexions i dels quatre principis de la bioètica.

Durant la sessió es van tractar els diferents temes:

  • Els prejudicis sobre les malalties mentals, i el poc que s'ensenya a les universitats sobre aquesta patologia, sobre com abordar-la i tractar-la
  • La dignitat de pacient
  • L’empatia i la intel·ligència emocional
  • L'autonomia de les persones amb malalties mentals i demències

En aquesta primera sessió han participat 8 persones de diferents disciplines, professionals de l'Hospital Sant Antoni Abat, Hospital Sant Camil i Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

La propera trobada serà el 14 de de novembre, i es discutirà el llibre «Sis nits d'agost» de Jordi Lara.

Podeu ampliar la informació o apuntar-vos a l'activitat en el següent enllaç.