L’Escola Municipal de Música de Vilafranca farà 14 concerts a diferents espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del “Cicle en clau de salut”

Aquesta activitat està organitzada per la Fundació Pinnae amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb l’objectiu de proporcionar una estada més amable als usuaris.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG), la Fundació Pinnae i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vilafranca, han signat un conveni per posar en marxa el “Cicle en clau de salut”. Es tracta d’un cicle musical de 14 concerts que es realitzaran a diferents espais del l’hospital al llarg d’aquest any escolar. L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir la màxima expressió musical per proporcionar una estada més amable als usuaris.

Aquests concerts aniran a càrrec de professors i alumnes de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca. Tindran una durada de 40 minuts aproximadament i s’oferiran en diferents formats i estils musicals: corda, vent, percussió, coral, Banda Big Band Junior... entre d’altres.

El CSAPG valora molt positivament la posada en marxa d’aquest projecte a  l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, ja que en altres centres sanitaris de Catalunya ja s’ha implementat, obtenint molt bons resultats entre els pacients. A més, una de les línies de treball del Consorci és la implementació i promoció de projectes socialment responsables com és aquest impulsat per la Fundació Pinnae.

El proper concert es realitzarà el proper 6 de novembre.La Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae impulsa aquesta acció amb la intenció de potenciar el creixement, el progrés i el benestar social, millorant l’itinerari vital de les persones. També amb l’objectiu d’apropar la cultura i la música a la ciutadania, oferint estones musicals i proporcionant un ambient més afable a les persones usuàries que, per diferents motius, han de restar ingressats a l’hospital.

Per poder realitzar aquest cicle i amb l’objectiu de millorar l’oferta docent, la Fundació Pinnae comprarà anualment nous instruments per l’Escola Municipal de Música de Vilafranca. Aquest curs ha adquirit un clarinet baix.