Avui celebrem el Dia Mundial del Treball Social

| CSAPG

Avui dimarts 15 de març celebrem el Dia Mundial del Treball Social 2022. Les professionals de Treball Social del CSAPG ho volen celebrar amb aquest lema: integrant la dimensió social en la salut, per una atenció integral i integrada al CSAPG, compromeses amb la nostra disciplina i el territori Alt Penedès-Garraf. Fem juntes Treball Social!

A més, al voltant d'aquest dia, a diferents municipis del Garraf i l'Alt Penedès s'han preparat una sèrie d'activitats:

Vilafranca del Penedès

El dijous 17 de març s'organitza una jornada titulada "Aprofundint en la història del treball social", a les 17h, a l'Escorxador. Un acte que vol reconèixer la professió des d'una mirada històrica, a través de les primeres publicacions realitzades pel Seminari Permanent d'Història del Col·legi. El programa de l'acte és el següent:

  • 17h. Presentació de l'acte a càrrec de Sònia Campos, referent del grup de treball Territorial de l'Alt Penedès del Col·legi.
  • 17.20h. Verónica Romero, membre del grup de treball Territorial de l'Alt Penedès del Col·legi, introduirà la presentació del monogràfic "Inicis del treball social als hospitals de Catalunya", càrrec de Carme Fernàndez, coordinadora del Seminari d'Història del Treball Social.
  • 18h. Pepa Moreno. membre del grup de treball Territorial de l'Alt Penedès del Col·legi, introduirà la presentació del monogràfic "Treball Social Comunitari a Catalunya de 1960 a 1980. Una aportació històrica", a càrrec de Teresa Casanovas, coordinadora del Seminari d'Història del Treball Social a Catalunya i coautora de la recerca.
  • 18.45h. Torn de preguntes dels i les assistents.
  • 19h. Cloenda a càrrec d'Alba París, membre del grup de treball Territorial de l'Alt Penedès- TSCAT.

Cal inscripció prèvia

Vilanova i la Geltrú

El mateix dia 15, a les 12h, als Jardins de Francesc Macià, les treballadores socials de la Regidories d'Acció Social i Dependència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han impulsat aquesta celebració, a la qual s'han sumat també totes les treballadores socials que treballen a la capital del Garraf (serveis sanitaris, serveis especialitzats, entitats sense ànim de lucre...) i altres professionals com educadors/res socials, psicòlegs i professionals sanitaris, entre d'altres.

La conductora de l'acte serà Carme Roselló, treballadora social, i Jaume Aliaga, regidor d'Acció Social, s'encarregarà d'obrir-lo. A continuació, Olga Arenas, Núria Barjola, i Carla Castillejo, treballadores socials, llegiran un manifest. Després llegiran relats la pròpia ciutadania, i tancarà l'acte el regidor de Dependència, Oriol Huguet.