Celebrem el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència amb algunes investigadores del CSAPG!

| Recerca

Mira aquí el vídeo

Avui se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Només el 30% dels investigadors al món són dones i prop del 30% de totes les estudiants escullen estudis superiors en el camp de la ciència, segons dades de la Unesco.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir designar aquest dia per reconèixer la trajectòria de totes aquelles dones que han contribuït a l’avenç de la ciència i la tecnologia. Una efemèride que es va celebrar per primera vegada l’11 de febrer del 2016 amb el suport de centenars d’institucions científiques i culturals d’arreu del món.

El CSAPG vol unir-se a aquesta celebració amb un vídeo on algunes de les nostres professionals expliquen la seva experiència en el món de la ciència i quines dificultats s’han trobat a l’hora d’investigar:

https://www.youtube.com/watch?v=j-7Q7550fCE
  • Esther Moreno, Infermera de Control d’Infeccions Àmbit Garraf CSAPG. Va començar a fer investigacions sobre l’esclerosi múltiple. En aquests moments, té dos projectes en marxa. Un sobre si les vies venoses dels malalts és correcte o no en base a la medicació que s’administra i en base als dies de tractaments. Aquest ja l’han dut a terme i estan escrivint l’article per poder publicar-lo. L’altre, el començaran aquest any 2022 i fa referència al catèter venós perifèric. Concretament, volen tractar dues vessants: les cures del catèter a nivell de salinització o a nivell d’heparinització. Una investigació que pretén implicar a tres plantes d’hospitalització, i que es realitzarà al llarg d’un any, i de la qual creu que podran extreure conclusions molt interessants que es podran extrapolar a altres centres hospitalaris, ja que no hi ha cap estudi que s’inclini per una opció o una altra.
  • Dra. Sònia Albertos, Cap de Secció de l’Aparell Digestiu Àmbit Garraf. Abans de finalitzar la seva residència, la doctora Albertos va començar a desenvolupar diferents treballs d’investigació. A més, va dedicar la seva tesi doctoral a la Dinàmica del Creixement Tumoral i des de llavors ha continuat realitzant estudis, assaigs... ja que es considera una “apassionada” del món de la investigació.
  • Dra. Antonella Simonetti, Metgessa del Servei de Medicina Interna del CSAPG. La seva tesi doctoral la va dedicar a la Pneumònia de la comunitat i als tractaments de la pneumònia. Ha participat en un estudi de pacients amb símptomes post Covid i també en altres estudis relacionats amb les malalties infeccioses.
  • Dra. Laia Fontané, Dietista i Nutricionista de l’HCAP. Fa 4 anys arran del treball final d’un màster va fer una primera publicació, i ara fa un parell d’anys que es dedica a la investigació de manera més constant. En aquests moments, entre l’HCAP i l’Hospital del Mar, on també treballa, està implicada en quatre projectes de recerca d’àmbit clínic relacionats amb la nutrició. En breu, també iniciarà un altre projecte al CSAPG relacionat amb el diagnòstic nutricional amb pacient hospitalitzat.