El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf rep un premi Benchmarking pel rendiment i la qualitat assistencial durant el 2020

Aquest guardó reconeix els millors resultats en l’avaluació dels indicadors relacionats amb la gestió d’estades, la CMA, la mortalitat, les complicacions i els reingressos

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha resultat guardonat amb el Premi Benchmarking CSC/ARQ 2021 per ser l’Hospital General català que ha obtingut millors resultats en l’avaluació del rendiment i la qualitat assistencial durant el període 2020. Aquest premi es va lliurar ahir de la mà del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0, en el marc de la VI Jornada de Benchmarking CSC/ARQ. L’Hospital Dos de Maig i l’Hospital de la Sant Creu i Sant Pau han sigut els guanyadors en les categories d’Hospital Comarcal i d’Hospital d’Alta Tecnologia, respectivament.

El president del CSC, Manel Ferré, va ser l’encarregat de fer l’entrega dels guardons. Durant la seva intervenció, va destacar el valor afegit dels premis en l’edició d’enguany,  ja que corresponen a resultats obtinguts en un període, el 2020, especialment complicat per a les entitats sanitàries. “Malgrat les dificultats, la sobrecàrrega assistencial i l’esgotament emocional que ha comportat la pandèmia, els equips han estat capaços de seguir mantenint alts estàndards de qualitat en l’atenció” va assegurar. “Aquest guardons són un reconeixement més a aquest esforç.”

En aquesta edició han participat 32 hospitals. L’avaluació que determina els guanyadors dels premis es basa en indicadors objectius, construïts amb la informació estàndard de l’activitat hospitalària. En concret, s’analitzen indicadors relacionats amb la gestió d’estades, la cirurgia major ambulatòria (CMA), la mortalitat, les complicacions i els reingressos.

L’objectiu d’aquests premis és que cada centre pugui conèixer el seu posicionament específic per a cadascun dels indicadors analitzats i comparar-se amb la resta d’hospitals participants per tal d’incentivar una millora de la qualitat assistencial a les organitzacions.   

Prèviament al lliurament de premis va tenir lloc una taula de debat amb els centres guanyadors. El Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, va ser el representant de l’entitat.

En aquest debat, els participants van poder compartir la seva experiència amb l’anàlisi del benchmarking i van debatre sobre la influència que ha tingut el context de la pandèmia en els resultats, exposant les transformacions que han patit els centres arran de l’emergència sanitària i els replantejaments estratègics que ha comportat.