El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf posa en marxa la última fase de la reforma integral del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Camil

Durant la segona fase s’han establert uns nous boxs equipats amb sistemes de monitorització continuada de constants vitals i amb un sistema de trucada pacient-infermer/a

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha posat en marxa aquest dilluns la última fase de la reforma integral del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Camil. En aquests moments, el servei ja disposa d’un 70% de la superfície reformada.

Fins ara s’estan complint amb els terminis establerts i no hi ha demores en l’execució de les obres, tot i l’arribada de la cinquena onada de la Covid-19 i l’afectació que també té en els terminis de lliurament de materials.

Des del CSAPG s’assegura que en els propers mesos l’Hospital Sant Camil comptarà amb un Servei d’Urgències més eficaç i eficient, però també més acollidor i amable.


Què s’ha fet en la segona fase?

El passat 15 de setembre es va posar fi a la segona fase de les obres. A partir d’aquest dia, es van posar en funcionament la sala d’espera de pediatria, 11 boxs, els banys de pacients i les zones de preparació de medicació, higiene i emmagatzematge.

Els nous boxs estan equipats amb sistemes de monitorització continuada de constants vitals i amb un sistema de trucada pacient-infermer/a, així com amb un mètode d’atenuació de la llum del sostre, per gaudir d’un millor confort durant l’estada.

En aquesta segona etapa també s’han establert uns espais de control d’infermeria, una sala de treballs de metges/esses i un box per l’atenció de pacients crítics, tot i que de manera provisional, ja que la ubicació definitiva s’estructurarà en la següent fase.


La última fase

La tercera i última fase de les reformes té una durada prevista de 2 mesos. En aquesta etapa es crearan els espais de treball del personal assistencial, una àrea d’observació per pacients lleu i uns boxs per atendre emergències mèdiques, com poden ser una parada cardíaca o un ICTUS.

Durant aquesta última fase, l’accés de pacients per part del SEM es durà a terme per la porta principal del Servei.