Visites pediàtriques als nounats dins de l’habitació

Aquesta iniciativa comporta un pas més per acreditar l'HRSC i l'HCAP com a hospitals IHAN

L'Hospital Residència Sant Camil i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès han donat un pas més en la humanització de l'assistència al naixement: les visites pediàtriques als nounats es fan dins l'habitació, amb la presència dels pares.

Aquesta nova acció comporta un avenç en l'acreditació dels centres com a hospitals IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància), la qual garanteix un estàndard de qualitat en l'atenció al part i la lactància materna. En aquests moments, l'HRSC es troba treballant en la tercera fase i l'HCAP en la segona.

Aquesta iniciativa es suma a un seguit d'accions que ja s'havien aplicat amb l'objectiu d'humanitzar els dos centres, com l'organització de xerrades de lactància materna i part respectat a les comarques, la coordinació amb l'atenció primària en l'alta del nadó, l'adaptació de la normativa de lactància, les estadístiques de lactància a la zona, la formació en lactància materna per al personal i les cesàries amb acompanyament.