L'HCAP, primer hospital comarcal de Catalunya en posar en marxa el programa de pròtesi peniana en règim de Cirurgia Major Ambulatòria

La Dra. Laia Sos, del Servei d’Urologia del CSAPG, ha portat a terme aquesta tècnica quirúrgica a l’HCAP

La Dra. Sos, metgessa adjunta del Servei d'Urologia del CSAPG i referent d’Andrologia dins el Servei, s’ha estat formant per endegar el programa d’implantació de pròtesi de penis a la nostra Institució, per al tractament de la disfunció erèctil orgànica refractària a tractaments mèdics, present en pacients amb patologia vascular severa.

Aquesta indicació quirúrgica segueix uns protocols estrictes per valorar i decidir quins pacients son susceptibles de poder-se beneficiar d’aquesta tècnica.

Des del CSAPG, volem agraïr el recolzament tècnic i humà del Dr. Josep Torremadé, referent i responsable de la Unitat d’Andrologia del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, professional de prestigi i pioner en la posada en marxa d’un programa d’implantació de pròtesi peneana en règim de cirurgia major ambulatòria.

L’adopció d’aquesta tècnica fa que l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès sigui el primer hospital comarcal en implantar pròtesis de penis i que, a més, ho fem sense necessitat d’ingrés hospitalari, seguint el model del nostre hospital de referència.

Trobar lideratges amb voluntat col·laborativa que vagin obrint pas és clau per estendre el treball en xarxa que beneficia a tothom: als pacients perquè els apropem tractaments i procediments d'excel·lència amb suport expert, i als professionals perquè aprenem, ens ajuda a créixer i ens esperona a mantenir una voluntat de millora continua.