Cesàries amb acompanyament a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Afavoreix el control del dolor de la gestant durant el procés quirúrgic i permet a l'acompanyant gaudir d'un moment únic

A partir d'aquest mes de maig, les mares que donin a llum per cesària no urgent a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, poden estar acompanyades durant el procés quirúrgic per la persona que elles escullin.

La posada en marxa d'aquest nou procediment es realitza amb l'objectiu d'afavorir la satisfacció i comoditat de les gestants. La presència de l'acompanyant ha demostrat tenir uns beneficis importants en el control del dolor de la mare, disminuint el seu nivell d'angoixa durant la cesària, ja que l'acompanyant li proporciona suport emocional, alhora que participa en el naixement.

Un altre benefici que proporciona la presència de l'acompanyant a quiròfan és que aquest pot ajudar a la mare a fer el contacte "pell amb pell" (mare-nadó), un acte molt beneficiós per tots dos, ajudant al nadó a regular temperatura, glicèmies i disminuint l'estrès que li produeix el naixement. A més el pell amb pell facilita la vinculació inicial, així com l'inici de la lactància materna, si és el cas.

L'acompanyant tindrà una persona de referència durant tota la intervenció per totes aquelles necessitats que li puguin sorgir.

Com em puc informar?

El ginecòleg explicarà aquesta possibilitat quan planifiqui la cesària, i proporcionarà la informació del circuit per escrit.

En el Pla de part les llevadores explicaran el circuit i resoldran tots dubtes que puguin sorgir. També s'informarà sobre  els casos excepcionals en els que no es podrà entrar a la cesària, i quins són els motius pels quals es podria fer sortir a l'acompanyant de l'àrea quirúrgica.

En el cas de que no hi hagi un Pla de part aquesta informació es donarà  quan aquesta es planifiqui.

Aquest projecte impulsat pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, és una peça clau en l'objectiu d'oferir més opcions a la dona perquè se senti còmoda i gaudeixi d'un moment tan important i desitjat com és el procés de part.