Celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans!

| Responsabilitat Social Corporativa

Enguany es fa una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans en el punt d’atenció

Avui, 5 de maig, celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Aquest dia es commemora amb la finalitat d’implicar-nos i conscienciar-nos de què un correcte rentat de mans és la base per prevenir la transmissió d’infeccions. 

Aquest any 2021, el Departament de Salut, afegint-se a l’OMS, presenta aquest dia amb l’eslògan “Aconseguir la higiene de mans en el punt d’atenció”, fent una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans en el punt d’atenció.

Com ja sabem, la pandèmia de la Covid-19 ha permès visibilitzar i estendre la pràctica de la higiene de mans com una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de les infeccions. Per això, el Departament de Salut i l’OMS també volen aprofitar aquest dia per transmetre el reconeixement de la tasca tan important que desenvolupen tots els professionals sanitaris i no sanitaris en l’atenció prestada als malalts per la Covid-19 i en la prevenció de la transmissió del virus.

Des del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ens sumem a la campanya del Dia Mundial de la Higiene de Mans amb diverses accions, dirigides tant als professionals del CSAPG com a la població en general:

Roll-up

Trobareu un roll-up a l’entrada de tots els centres del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf informant de què avui celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Es trobarà situat al costat dels dispensadors de solució alcohòlica, per conscienciar i estendre encara més la pràctica de la higiene de mans.

Xarxes Socials

La Maria Cuscó, infermera del Control d’Infeccions del CSAPG, ens explica en un vídeo com dur a terme aquesta tècnica. El podreu veure a Instagram, Twitter, Facebook i YouTube.

A Instagram, Twitter, Facebook i YouTube trobareu un vídeo en el que, utilitzant una llum ultraviolada, mostrem tota la quantitat de coses que arribem a tocar en un moment amb les mans brutes, sense donar-nos compte.

Presentem un quiz a les històries d’Instagram on podreu participar responent a les preguntes i l’Esther Moreno i la Maria Cuscó, infermeres del Control d’Infeccions del CSAPG, complementaran les respostes.


Més informació: