El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf inicia la reforma integral del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Camil

L'objectiu és millorar el confort dels pacients, els fluxos de treball, l'organització del servei i renovar els equipaments

El proper 6 d’abril de 2021 el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) inicia la reforma integral de l’Àrea d’Urgències de l’Hospital Residència Sant Camil (HRSC), amb l’objectiu de millorar el confort dels pacients, els fluxos de treball, l’organització del servei i renovar els equipaments.

L’execució de l’obra afecta els 784 m2 que ocupa el Servei d’Urgències i tindrà una durada aproximada de 8 mesos. Com es tracta d’una àrea que no pot aturar el seu funcionament, l’obra s’executarà en tres fases, amb l’objectiu de minimitzar l’afectació en l’activitat i l’atenció al pacient. 

Canvis en la infraestructura i els equipaments

Pel que fa als canvis en la infraestructura, s’amplia la zona de triatge, es renoven tots els boxs, es canvia la ubicació dels boxs de reanimació cardiopulmonar (RCP) i Ictus per poder tenir-hi accés immediat,  s’inclou un nou box d’aïllaments, es reformen les sales d’espera i es millora la zona de treball dels professionals. A més s’aprofita per realitzar una separació entre l’àrea de pediatria i la d’atenció a adults, tant pel que fa la sala d’espera com els boxs, amb l’objectiu de millorar el confort dels infants i les seves famílies quan han de ser atesos de forma urgent.

En relació als equipaments, es modernitzen les instal·lacions elèctriques, d’incendi i de climatització, així com el sistema d’avís instal·lats als boxs perquè els pacients puguin sol·licitar assistència als professionals. També es renovarà l’equipament mèdic i clínic.

Disseny de l’espai

La reforma del Servei d’Urgències de l’HRSC ha estat un projecte prioritari dins del pla de reforma i manteniment d’infraestructures de l’entitat. El disseny d’aquest espai s’ha fet amb metodologia LEAN,  a través del qual s’ha realitzat un estudi de reorganització del servei, amb  l’objectiu d’adequar-lo a les necessitats de la població, implantar un nou sistema de triatge, organitzar el sistema de fluxos que es genera dins de l’espai d’urgències i donar una bona resposta als pacients un cop prioritzada la seva assistència.