El CSAPG participa en la campanya de donació de fàrmacs no utilitzats en el tractament de la Covid-19

S’entregaran més de 50.000 medicaments antiretrovirals i antimalàrics a centres sanitaris de Filipines

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, juntament amb 8 centres hospitalaris més de Catalunya, participa en la campanya de donació d’excedents de fàrmacs no utilitzats en el tractament de la Covid-19. En total, s’entregaran 53.915 medicaments antiretrovirals i antimalàrics a centres sanitaris de Filipines que treballen en zones on l’ús de la hidroxicloroquina per la malària i el ritonavir/lopinavir pel VIH poden ser de gran ajuda.

Després de la primera onada de la Covid-19, molts hospitals de Catalunya es van trobar amb una gran quantitat d’existències de comprimits antiretrovirals, ja que en un inici alguns estudis indicaven que aquests fàrmacs podrien ser efectius contra la malaltia. Posteriorment, altres assajos clínics van descartar aquesta hipòtesi i es van anar substituint per altres tractaments.

L’entitat receptora d’aquest enviament serà l’Associació SOS Psicosis, que treballa amb centres sanitaris de Filipines. Concretament, la medicació es distribuirà als hospitals de Cebú i Manila.

Aquesta campanya la va iniciar la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, a la qual es van sumar nou centres hospitalaris: el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, l’Hospital Municipal de Badalona, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, l’Hospital General de Granollers, l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, el Consorci Sanitari Integral amb l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital Dos de Maig a Barcelona.