El Govern de la Generalitat aprova la constitució del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf

| CSAPG

Hospital Sant Antoni. CSAPG. Consorci Sanitari Alt Penedès - Garraf

La nova organització resultant permetrà abordar les necessitats dels dos territoris amb una major eficiència assistencial per millorar l'atenció sanitària de la població, i alhora potenciar la innovació, la recerca i la docència

El Govern ha aprovat la creació del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf, una organització consorcial íntegrament pública, majoritàriament participada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i amb presència de les administracions locals, incorporada al marc corporatiu de les entitats del sector públic de la salut de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

El nou Consorci es crea a partir de la fusió dels dos consorcis existents -el de l'Alt Penedès i el del Garraf-, fet que afavoreix el creixement de totes dues organitzacions i l'adaptació als temps futurs. A més, possibilita oferir més serveis i oportunitats de cara a la ciutadania. Per exemple, permetrà potenciar la innovació, la recerca i la docència i  augmentar l'excel·lència dels serveis sanitaris que presten als ciutadans amb millor tecnologia  i fer més atractiu als professionals el treball a l'Alt Penedès i el Garraf.

En els darrers anys ja s'estava duent a terme aquesta coordinació, com es posa de manifest amb la signatura, el 2013, d'una aliança estratègica entre ambdues organitzacions, un conveni per a la gestió de serveis gerencials el 2015, i un protocol d'intencions el 2016. D'aquesta manera es fa evident una història de col·laboració i coordinació entre els dispositius assistencials hospitalaris dels dos territoris que, d'altra banda, han estat promoguts i afavorits pel Departament de Salut i el CatSalut.

En l'actualitat, les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf (incloent-hi Cunit)  apleguen 32 municipis i atenen una població que s'aproxima als 250.000 habitants. Amb el nou Consorci la ciutadania comptarà amb 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials, i es faran gairebé 20.000 altes d'aguts l'any.