Presentació del poemari ‘Habitació 103’ de Miquel Cartró a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

El 10 de novembre de 2022, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès acull la presentació del poemari Habitació 103 de Miquel Cartró. L'acte se celebra a les 16 hores a la Sala d'actes Assumpta Centelllas i comptarà amb la presència de l'autor Miquel Cartró, acompanyat de Rosa Maria Prat, escriptora, i Pep Forns, psicòleg i escriptor. També estarà present Jaume Montané, actor, que recitarà poemes del llibre.

Poemari Habitació 103

Habitació 103, publicat a l'editorial Neopàtria, amb pròleg de Teresa Costa-Gramunt i il·lustracions de Sofia Armengol, és un nou treball poètic de Miquel Cartró, que ens ofereix una poesia vital que neix des de l'experiència com a pacient de la COVID-19 a l'Hospital Comarcal Alt Penedès.

L'observació des de l'habitació 103, la convalescència i el contacte humà i la confiança amb el personal sanitari susciten emocions i pensaments que es destil·len amb una reflexió íntima i positiva. Miquel Cartró, a través de la poesia, observa com els ulls per damunt de les mascaretes delataven la fatiga i l'estrès del personal sanitari, que va accentuar el seu alt nivell de responsabilitat i exigència, gràcies al seu  compromís vocacional i  de servei públic.

Els poemes d'Habitació 103 són la genuïna expressió d'allò personal que esdevé universal, perquè crea una estança càlida o perquè edifica un espai de comunitat que, com el mateix poeta, més d'un dia i més de dos haurem sentit tot tipus d'emocions als dies pandèmia.  En el moment àlgid de l'energia d'eros, Miquel Cartró Boada s'aferma a la vida mitjançant la donació d'alguna cosa pròpia: l'escriptura d'Habitació 103, el seu quart i lluminós llibre de poemes. Una resposta a la vida, un acte d'amor.

← Altres entrades
10

novembre2022

Miquel Cartró Boada és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. S'ha especialitzat en poesia eròtica, on ofereix experiències sensuals, seductores i fascinants, que convida a gaudir-ne amb tots els sentits. Els poemaris eròtics publicats són Amb la marina als ulls (Neopàtria, 2015), Festí (Neopàtria 2017) i La pell sobre el setí (Neopàtria 2019). Ha participat en recopilacions col·lectives com La Catalana de lletres 2003 (Cossetània Edicions, 2003),  99 Poemes per a Nadal (Neopàtria, 2018) i  Relats a vora mar II (Neopàtria, 2020). Habitació 103 (Neopàtria, 2022) és una nova proposta poètica.